De tafel dekken !

 

( foto's gebruikt van website https://myfoodblog.nl/)



De etiquette van het tafel dekken is een lange tijd geleden ontstaan in Frankrijk. Met een prachtig gedekte tafel laat u de tafels stralen en hebben uw gasten nog meer zin om uw heerlijke gerechten te proeven. Hieronder vertellen wij hoe u de borden, het bestek en de glazen neerzet op uw prachtig gedekte tafel:

 

  • De eerste stap van het tafel dekken zijn de borden. De borden liggen op elkaar van groot naar klein. Het bord voor het hoofdgerecht ligt onderop en het kleine bord bovenaan is voor het voorgerecht.
  • De messen liggen altijd aan de rechterkant van het bord. De scherpe kant ligt ook naar de kant van het bord. De lepels liggen ook aan de rechterzijde van het bord en de vorken bevinden zich aan de linkerzijde.
  • Het bestek voor het dessert ligt aan de bovenkant. Hierbij liggen dessertlepels met de steel naar rechts en de dessertvorken met de steel naar links.
  • Bij het neerleggen van het bestek werkt u altijd van buiten naar binnen. Het bestek wat uw gasten als eerste nodig hebben, ligt aan de buitenkant.
  • Vervolgens komen we bij een ander belangrijk onderdeel van de tafel dekken en dat zijn de glazen. Als u bijvoorbeeld witte en rode wijn serveert, heeft u daar verschillende glazen voor nodig. De glazen worden neergezet in een diagonale lijn naar binnen en daarbij begint u met het glas voor de witte wijn, dit is een kleiner model. Daarna komt het glas voor de rode wijn, dit is het grootste wijnglas en als laatste komt het waterglas.
  • Als laatste stap bij de etiquette van het tafel dekken is er nog het servet. Deze plaatst u waar het bord later komt. Dit zorgt voor een chique uitstraling en deze kunt u ook in een sierlijke servetring rollen.

    (info komt van website: https://www.horecarama.nl/blogs/nieuws/professioneel-de-tafel-dekken-essentieel-voor-de-f/ )

Maak jouw eigen website met JouwWeb