Aperifiefhapjes - Preiflapjes
Benodigdheden:
prei
3 vellen brickdeeg
2 el olijfolie.
cayennepeper, peper en zout.
100 g hamreepjes
50 g geraspte kaas

Werkwijze:
- Snijd 1 à 2 lange bladen van prei in de lengte in linten van 3 mm breed.
Laat ze 1 minuut koken in licht gezouten water. - Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog.
- Snijd de rest van 1 prei in flinterdunne reepjes.
- Snijd 3 vellen brickdeeg elk in 4 gelijke driehoeken en strijk in met 2 el olijfolie.
- Verhit 1 el olijfolie en bak de preireepjes 10 minuten.
Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout. - Haal de pan van het vuur en voeg 100 g hamreepjes en 50 g geraspte kaas toe.
Meng goed. - Verdeel over de brickdriehoeken.
Vouw dicht en bind er een preilint rond. - Schik de flapjes in een ovenschoten en schuif in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
Serveer in een apertiefschaaltje.
Maak jouw eigen website met JouwWeb