Aperifiefhapjes - Preiflapjes

Benodigdheden:

prei

3 vellen brickdeeg
2 el olijfolie.
cayennepeper, peper en zout.

100 g hamreepjes
50 g geraspte kaas

Werkwijze:

  • Snijd 1 à 2 lange bladen van prei in de lengte in linten van 3 mm breed.
    Laat ze 1 minuut koken in licht gezouten water.
  • Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog.
  • Snijd de rest van 1 prei in flinterdunne reepjes.
  • Snijd 3 vellen brickdeeg elk in 4 gelijke driehoeken en strijk in met 2 el olijfolie.
  • Verhit 1 el olijfolie en bak de preireepjes 10 minuten.
    Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en voeg 100 g hamreepjes en 50 g geraspte kaas toe.
    Meng goed.
  • Verdeel over de brickdriehoeken.
    Vouw dicht en bind er een preilint rond.
  • Schik de flapjes in een ovenschoten en schuif in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

    Serveer in een apertiefschaaltje.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb