Aperifiefhapjes - Courgettemousse met garnaaltjes

Benodigdheden voor circa 15 glaasjes :

1 kleine courgette
1 el olijfolie
1 fijngesnipperde sjalot
1 fijngesnipperd knoflookteentje
peper en zout
2 el mascarpone
1 el fijngesnipperde bieslook.

125 g grijze garnalen
1 petit-suissekaasje (60g) 
1 el ‘pesto verde’

 

 

Werkwijze:

  • Snijd 1 kleine courgette,ongeschild, in kleine blokjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en 1 fijngesnipperd knoflookteentje glazig.
  • Voeg de courgetteblokjes en 2 el water toe.
    Laat 10 minuten stoven.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de courgettemousse met 2 el mascarpone en 1 el fijngesnipperde bieslook.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de mousse over de glaasjes.
    Versier met 125 g grijze garnalen.
  • Meng 1 petit-suissekaasje (60g) met 1 el ‘pesto verde’ en schep een toefje op de garnalen.
  • Versier de glaasjes met 1 of 2 sprietjes bieslook.