Aperifiefhapjes - Mousse van gerookte zalm met kruidenkaas

Benodigdheden :

200 g gerookte zalm

100 g light kruidenkaas
mieriekswortelcrème
culinaire room
peper
2 sneetjes gandaham
bieslook

 

Werkwijze:

  • Versnijd 200 g gerookte zalm in grove stukken.

  • Doe de zalm samen met 100 g light kruidenkaas, een mespuntje mieriekswortelcrème, een scheutje culinaire room en peper in een blender en mix tot je een gladde massa verkrijgt.

  • Voeg wat extra room toe als de massa te dik is en kruid bij met peper indien nodig.
    Doe de mousse in een spuitzak en leg in de koelkast.

  • Leg 2 sneetjes gandaham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven (180°C°).
    Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek in stukken.

  • Trek enkele sprietjes bieslook in sprietjes van 3 à 4 cm.

  • Spuit de zalmmousse in de aperoglaasjes.


    Werk af met een stukje gedroogde gandaham en een sprietje bieslook.

Maak jouw eigen website met JouwWeb