Aperifiefhapjes - Mousse van gerookte zalm met kruidenkaas
Benodigdheden :
200 g gerookte zalm
100 g light kruidenkaas
mieriekswortelcrème
culinaire room
peper
2 sneetjes gandaham
bieslook

Werkwijze:
-
Versnijd 200 g gerookte zalm in grove stukken.
-
Doe de zalm samen met 100 g light kruidenkaas, een mespuntje mieriekswortelcrème, een scheutje culinaire room en peper in een blender en mix tot je een gladde massa verkrijgt.
-
Voeg wat extra room toe als de massa te dik is en kruid bij met peper indien nodig.
Doe de mousse in een spuitzak en leg in de koelkast. -
Leg 2 sneetjes gandaham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven (180°C°).
Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek in stukken. -
Trek enkele sprietjes bieslook in sprietjes van 3 à 4 cm.
-
Spuit de zalmmousse in de aperoglaasjes.
Werk af met een stukje gedroogde gandaham en een sprietje bieslook.
Maak jouw eigen website met JouwWeb