Bereidingen - Groene boontjes op Provençaalse wijze

Benodigdheden:

750 groene boontjes (prinsessenboontjes)
3 sjalotten
knoflookteentjes
olijfolie
tomaten (of 1 blik voorgesneden tomaten)
1 selderijstengl
vetarm bouillonblokje
peper en zou
basilicum
peterselie

 

Werkwijze:

  • Stoom of kook 750 groene boontjes (prinsessenboontjes) gaar.
  • Pel 3 sjalotten en 2 knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Verhit 4 kl olijfolie in een pan en fruit er de fijngehakte sjalotten en knoflook in.
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaten (of 1 blik voorgesneden tomaten) en 1 fijngesneden selderijstengel toe.
  • Giet er 1  opgelost in water vetarm bouillonblokje bij.
  • Kruiden met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe er basilicum, peterselie en de groene boontjes bij.

  • Laat nog enkele minuten sudderen en dien warm op.