Bereidingen - Groene boontjes op Provençaalse wijze
Benodigdheden:
750 groene boontjes (prinsessenboontjes)
3 sjalotten
knoflookteentjes
olijfolie
tomaten (of 1 blik voorgesneden tomaten)
1 selderijstengl
vetarm bouillonblokje
peper en zou
basilicum
peterselie

Werkwijze:
- Stoom of kook 750 groene boontjes (prinsessenboontjes) gaar.
- Pel 3 sjalotten en 2 knoflookteentjes en hak ze fijn.
- Verhit 4 kl olijfolie in een pan en fruit er de fijngehakte sjalotten en knoflook in.
- Voeg de in stukjes gesneden tomaten (of 1 blik voorgesneden tomaten) en 1 fijngesneden selderijstengel toe.
- Giet er 1 opgelost in water vetarm bouillonblokje bij.
- Kruiden met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe er basilicum, peterselie en de groene boontjes bij.
Laat nog enkele minuten sudderen en dien warm op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb