Dessert - American Brownies

Benodigdheden:
2 grote appels
oud brood
500 ml melk
3 eieren
boter, 50 g suiker, 100 g rozijnen
paneermeel
Werkwijze:
-
Schil 2 grote appels en snijd ze in schijfjes.
-
De oven voorverwarmen op 180°C.
-
Kook een zeer dikke broodpap van 300 g oud brood en 500 ml melk.
-
Scheid 3 eieren, klop het eiwit stijf.
-
Roer 40 g boter, de eierdooiers, circa 50 g suiker en 100 g rozijnen door de broodpap.
Schep er dan de stijfgeklopte eiwitten onder. -
Doe de massa over in een beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm
van 20 cm diameter of in een cakevorm.Plaats dit midden in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 45 minuten bakken.
Als niets aan de satéprikker blijft kleven, is de broodpudding klaar.

Je kan de rozijnen ook gewoon weglaten. Of pitten (zonnenbloempitten, pompoenpitten) toevoegen.
De rozijnen kan je ook direct bij de melk en het brood en samen koken tot broodpap. Dan zijn ze zachter. Anders moet je ze van te voren laten wellen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb