Dessert - Anneke's Apple crumple

Benodigdheden:

2 grote appels
boter, 2 el suiker
50 g bruine suiker, 1 kl kaneelpoeder
1 kl kaneelpoeder, 75 g bloem en 50 g fijngehakte hazelnoten
150 g bruine suiker
3 grote eieren
200 g zelfrijzende bloem , 150 ml roomhoning.

Werkwijze:

  • Schil 2 grote appels en snijd ze in schijfjes.

  • Bak de appelschijfjes in een beetje boter en 2 el suiker goudbruin

    Voor de crumble:

  • Kneed 50 g zachte boter, 50 g bruine suiker, 1 kl kaneelpoeder,
    75 g bloem en 50 g fijngehakte hazelnoten

  • Zet dit goed geknede mengsel in de koelkast.

  • De oven voorverwarmen op 180°C.

  • Meng de gesmolten 175 g boter en 150 g bruine suiker
    Voeg 1 per 1 de 3 grote eieren toe.
    Voeg daarna geleidelijk en al roerend 200 g zelfrijzende bloem toe en dan 150 ml roomhoning.
    Let op dat je geen klonters hebt.

  • Vet een springvorm van max. 24 cm doorsnede in of bekleed hem met bakpapier

  • Doe 1/3 van het deeg in de bakvorm, daarna een laagje crumble,
    gevolgd door de rest (2/3) van het deeg,
    dan de gebakken appels en eindig met de rest van de crumble.

  •  

    Bak 90 minuten op 180°C

Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen

Sinaasappelzeste is enkel versiering en kan gerust weggelaten worden zonder verlies aan smaak