Dessert - Anneke's Apple crumple

Benodigdheden:
2 grote appels
boter, 2 el suiker
50 g bruine suiker, 1 kl kaneelpoeder
1 kl kaneelpoeder, 75 g bloem en 50 g fijngehakte hazelnoten
150 g bruine suiker
3 grote eieren
200 g zelfrijzende bloem , 150 ml roomhoning.
Werkwijze:
-
Schil 2 grote appels en snijd ze in schijfjes.
-
Bak de appelschijfjes in een beetje boter en 2 el suiker goudbruin
Voor de crumble: -
Kneed 50 g zachte boter, 50 g bruine suiker, 1 kl kaneelpoeder,
75 g bloem en 50 g fijngehakte hazelnoten -
Zet dit goed geknede mengsel in de koelkast.
-
De oven voorverwarmen op 180°C.
-
Meng de gesmolten 175 g boter en 150 g bruine suiker
Voeg 1 per 1 de 3 grote eieren toe.
Voeg daarna geleidelijk en al roerend 200 g zelfrijzende bloem toe en dan 150 ml roomhoning.
Let op dat je geen klonters hebt. -
Vet een springvorm van max. 24 cm doorsnede in of bekleed hem met bakpapier
-
Doe 1/3 van het deeg in de bakvorm, daarna een laagje crumble,
gevolgd door de rest (2/3) van het deeg,
dan de gebakken appels en eindig met de rest van de crumble. -

Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen
Sinaasappelzeste is enkel versiering en kan gerust weggelaten worden zonder verlies aan smaak
Maak jouw eigen website met JouwWeb