Dessert - Broodpudding

Benodigdheden:

300 g oud brood
500 ml melk.
3 eieren
40 g boter
50 g suiker
100 g rozijnen

Werkwijze:

  • De oven voorverwarmen op 180°C.
  • Kook een zeer dikke broodpap van 300 g oud brood en 500 ml melk.
  • Scheid 3 eieren.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Roer 40 g boter, de eierdooiers, circa 50 g suiker en 100 g rozijnen
  • door de broodpap.
    Schep er dan de stijfgeklopte eiwitten onder.
  • Doe de massa over in een beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm van 20 cm diameter of in een cakevorm.
  • Plaats dit midden in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 45 minuten bakken

    Als niets aan de satéprikker blijft kleven, is de broodpudding klaar.

Je kan de rozijnen ook gewoon weglaten. Of pitten (zonnenbloempitten, pompoenpitten) toevoegen.

De rozijnen kan je ook direct bij de melk en het brood en samen koken tot broodpap. Dan zijn ze zachter. Anders moet je ze van te voren laten zwellen.