Dessert - Chocolade koekjescake

Benodigdheden voor ongeveer 10 plakken:

150 g pure chocolade
150 g melkchocolade
130g boter
90 g digestieve biscuits


Werkwijze:

  • Vet een bakblik voor 450 g lichtjes in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Zorg dat het boven de rand uitsteekt.
  • Breek 150 g pure chocolade en 150 g melkchocolade in kleine gelijke stukjes en leg ze in een hittebestendige kom.
  • Hak 130g boter grof en voeg hem toe aan de chocoladebrokjes.
  • Zet de kom op een pan sudderend water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en roer met een houten lepel tot het mengsel gesmolten is.
    Laat het 20 minuten afkoelen.
  • Breek intussen 90 g digestieve biscuits met de vingers in vrij kleine stukjes.
  • Hak 90 g witte chocolade fijn en roer hem samen met de biscuits door de gesmolten chocolade.
  • Doe het mengsel in het bakblik. Dek het af met plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast.

Stort de cake en snijd hem in plakken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb