Dessert - Chocoladecake

Benodigdheden:

5 eieren
250 g suiker
200 g meel
100 g cacaopoeder
1 dl melk
100 g boter
1 eetlepel bakpoeder

 

Werkwijze:

  • Splits de eieren
    mix het eigeel en de suiker tot een luchtig mengsel.
    Voeg hierbij de boter en mix het voorzichtig.
  • Mix het eiwit totdat het stijf is .
    Meng het dan rustig door het ei-suiker mengsel .
  • Voeg daarbij het meel, de melk, het cacaopoeder en het bakpoeder.
  • Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op +/- 160°C voor een 40 tal minuten gaar.

 

Voor de dekoratie:

250 g boter, 125 g suiker en 2 eieren

 

  • Mix de suiker en boter totdat dit romig wordt.
  • Klopt de eieren en voeg de gewenste kleurstof toe.
    Met een garneerspuit kunt u nu de gewenste garnering aanbrengen.