Dessert - Citroenmousse op Oudenaardse wijze

Benodigdheden:

9 g gelatineblaadjes
3 a 4 citroenen
3 eierdooiers
175 g fijne suiker
150 ml room 
25 g bloemsuiker


Werkwijze:

  • Week 9 g gelatineblaadjes in koud water
  • Pers de 3 tot 4 citroenen (100 ml) uit.
  • Breng het citroensap aan de kook en los hierin de gelatineblaadjes op.
    (blaadjes goed uitwringen, zie instructies bij gelatineblaadjes zelf).
  • Klop de 3 eierdooiers zeer luchtig op met 175 g fijne suiker en voeg hierbij de gelatineoplossing. Laat gedeeltelijk geleren.
  • Klop 150 ml room stijf met 25 g bloemsuiker en spatel dit onder het mengsel.
  • Klop de 3 eiwitten stijf en spatel deze onder de citroenroom.
  • Verdeel over glazen en laat opstijven.
  • Versier eventueel met een muntblaadje en marasquinkers.