Dessert - Citroenmousse op Oudenaardse wijze

Benodigdheden:
9 g gelatineblaadjes
3 a 4 citroenen
3 eierdooiers
175 g fijne suiker
150 ml room
25 g bloemsuiker
Werkwijze:
- Week 9 g gelatineblaadjes in koud water
- Pers de 3 tot 4 citroenen (100 ml) uit.
- Breng het citroensap aan de kook en los hierin de gelatineblaadjes op.
(blaadjes goed uitwringen, zie instructies bij gelatineblaadjes zelf). - Klop de 3 eierdooiers zeer luchtig op met 175 g fijne suiker en voeg hierbij de gelatineoplossing. Laat gedeeltelijk geleren.
- Klop 150 ml room stijf met 25 g bloemsuiker en spatel dit onder het mengsel.
- Klop de 3 eiwitten stijf en spatel deze onder de citroenroom.
- Verdeel over glazen en laat opstijven.
- Versier eventueel met een muntblaadje en marasquinkers.
Maak jouw eigen website met JouwWeb