Dessert - Malse wafels

Benodigdheden voor ongeveer 40 wafeltjes:

300 gram margarine of boter
5 eieren
325 gram griessuiker
1 tas water
500 g zelfrijzend bakmeel

Werkwijze:

  • Laat 300g margarine of boter smelten.
    Voeg een snuifje zout toe.
  • Klop 5 eieren als voor een omelet en voeg ze samen met 325 g griessuiker toe aan de gesmolten boter.
  • Voeg daarna 5 pakjes vanillesuiker en 1 tas water toe.
  • Meng alles goed en voeg daarna geleidelijk aan 500 g zelfrijzend bakmeel toe.
  • Zorg dat alles grondig gemengd is.
  • Bak de wafels zonder te wachten.
  • Bak ze goudbruin in een wafelijzer.
  • Zorg dat je wafelijzer heet genoeg is, zodat ze bruin bakken, maar niet aanbranden.

 


Perfect gedurende 1 week te bewaren in een afgesloten doos.

 


Met de helft van de suiker zijn de wafels nog meer dan zoet genoeg.