Dessert - Nathalie’s chocoladekoekjes

Benodigdheden voor 8 personen:
165 g boter
165 g bruine suiker
150 g witte suiker
2 eieren
1 kl vanille-extrac
335 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
200 g chocoladebolletjes
Werkwijze:
- Smelt 165 g boter in de microgolf (best deksel op potje).
- Roer geleidelijk 165 g bruine suiker en 150 g witte suiker door de gesmolten boter tot het een homogene massa is.
- Voeg 2 eieren en 1 kl vanille-extract toe en roer tot het een homogene massa is.
- Meng 335 g zelfrijzende bloem met een snuifje zout en roer dit, lepel per lepel, onder de botermassa. Roer zo lang tot het een homogene massa is.
Schep 200 g chocoladebolletjes erdoor. - De oven voorverwarmen op 180°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Het deeg in kleine hoopjes (scheppen met een koffielepel op klein bergje) uit elkaar (min. 2 à 3 cm tussenlaten) op de bakplaat verdelen. - De bakplaat in de voorverwarmde oven schuiven.
De koekjes 10 à 15 minuten bakken. - De koekjes uit de oven halen en op een rooster laten koelen.
Zodra afgekoeld, bewaren in een koekjesblik

Gebruik vanillesuiker (max. 3 zakjes voor de room)
Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen

Bij de passievruchten-sinaasappel topping hoeft geen suiker toegevoegd te worden. Het is zo al zoet genoeg

Je kan ook rode bessen coulis gebruiken. Of een andere creatieve inspiratie
Maak jouw eigen website met JouwWeb