Dessert - Nathalie’s chocoladekoekjes

Benodigdheden voor 8 personen:

165 g boter

165 g bruine suiker
150 g witte suiker
2 eieren
1 kl vanille-extrac
335 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
200 g chocoladebolletjes


Werkwijze:

  • Smelt 165 g boter in de microgolf (best deksel op potje).
  • Roer geleidelijk 165 g bruine suiker en 150 g witte suiker door de gesmolten boter tot het een homogene massa is.
  • Voeg 2 eieren en 1 kl vanille-extract toe en roer tot het een homogene massa is.
  • Meng 335 g zelfrijzende bloem met een snuifje zout en roer dit, lepel per lepel, onder de botermassa. Roer zo lang tot het een homogene massa is.
    Schep 200 g chocoladebolletjes erdoor.
  • De oven voorverwarmen op 180°C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Het deeg in kleine hoopjes (scheppen met een koffielepel op klein bergje) uit elkaar (min. 2 à 3 cm tussenlaten) op de bakplaat verdelen.
  • De bakplaat in de voorverwarmde oven schuiven.
    De koekjes 10 à 15 minuten bakken.
  • De koekjes uit de oven halen en op een rooster laten koelen.
    Zodra afgekoeld, bewaren in een koekjesblik


Gebruik vanillesuiker (max. 3 zakjes voor de room)
Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen


Bij de passievruchten-sinaasappel topping hoeft geen suiker toegevoegd te worden. Het is zo al zoet genoeg


Je kan ook rode bessen coulis gebruiken. Of een andere creatieve inspiratie