Dessert - Panna Cotta

Benodigdheden voor 8 personen:
600 ml room
150 ml melk
150 g suiker
2 el rum bij
3 blaadjes gelatine (van 3g)
4 sinaasappels
1 el vanillepoeder
4 rijpe passievruchten
Werkwijze:
- Breng 600 ml room en 150 ml melk aan de kook.
Roer er 150 g suiker door naar smaak. - Neem van het vuur en doe er 2 el rum bij.
- Week 3 blaadjes gelatine (van 3g) in koud water
- Knijp uit en roer door de room. Laat wat afkoelen.
- Vul de glaasjes met de panna cotta en laat opstijven in de koelkast.
- Pers 4 sinaasappels
- Los 1 el vanillepoeder op in enkele el sinaasappelsap
- Snijd 4 rijpe passievruchten doormidden en lepel de pitjes bij de rest van het sinaasappelsap.
Breng aan de kook en voeg kristalsuiker naar smaak toe.
Bind het sap met het opgeloste puddingpoeder. - Schenk de passievruchtenpudding over de panna cotta.
Zet de glaasjes in de koelkast tot serveren.

Gebruik vanillesuiker (max. 3 zakjes voor de room)
Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen

Bij de passievruchten-sinaasappel topping hoeft geen suiker toegevoegd te worden. Het is zo al zoet genoeg

Je kan ook rode bessen coulis gebruiken. Of een andere creatieve inspiratie
Maak jouw eigen website met JouwWeb