Dessert - Panna Cotta

Benodigdheden voor 8 personen:

600 ml room
150 ml melk
150 g suiker
2 el rum bij
3 blaadjes gelatine (van 3g)
4 sinaasappels
1 el vanillepoeder
4 rijpe passievruchten



Werkwijze:

  • Breng 600 ml room en 150 ml melk aan de kook.
    Roer er 150 g suiker door naar smaak.
  • Neem van het vuur en doe er 2 el rum bij.
  • Week 3 blaadjes gelatine (van 3g) in koud water
  • Knijp uit en roer door de room. Laat wat afkoelen.
  • Vul de glaasjes met de panna cotta en laat opstijven in de koelkast.
  • Pers 4 sinaasappels
  • Los 1 el vanillepoeder op in enkele el sinaasappelsap
  • Snijd 4 rijpe passievruchten doormidden en lepel de pitjes bij de rest van het sinaasappelsap.
    Breng aan de kook en voeg kristalsuiker naar smaak toe.
    Bind het sap met het opgeloste puddingpoeder.
  • Schenk de passievruchtenpudding over de panna cotta.
    Zet de glaasjes in de koelkast tot serveren.


Gebruik vanillesuiker (max. 3 zakjes voor de room)
Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen


Bij de passievruchten-sinaasappel topping hoeft geen suiker toegevoegd te worden. Het is zo al zoet genoeg


Je kan ook rode bessen coulis gebruiken. Of een andere creatieve inspiratie