Dessert - Plattekaastaart met speculaas

Benodigdheden:

250 g speculaas
80 g boter
350 g slagroom
6 el suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 limoen
700 g plattekaas
12 g gelatineblaadjes


Werkwijze:

  • Verkruimel 250 g speculaas
    Smelt 80 g boter en meng er de speculaaskruimels door.
    Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk aan.
    Zet in de koelkast.

  • Klop 350 g slagroom op met 6 el suiker en 2 pakjes vanillesuiker
  • Rasp de schil van 1 limoen
  • Meng beide (geraspte limoenschil kan ook weggelaten worden) met 700 g plattekaas
  • Week 12 g gelatine in koud water
  • Pers 2 citroenen en verwarm dit sap.
    Knijp de gelatine uit en laat dit oplossen in het warme citroensap.
    Laat lichtjes afkoelen.
  • Roer het citroensap grondig door de plattekaas en schep de massa meteen in de springvorm.
    Zet tenminste 4 uur in de koelkast.
  • Giet net voor het serveren wat frambozencoulis over de taart en garneer met verse frambozen en/of bosbessen


Genieten !

Maak jouw eigen website met JouwWeb