Dessert - Plattekaastaart met speculaas

Benodigdheden:
250 g speculaas
80 g boter
350 g slagroom
6 el suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 limoen
700 g plattekaas
12 g gelatineblaadjes
Werkwijze:
-
Verkruimel 250 g speculaas
Smelt 80 g boter en meng er de speculaaskruimels door.
Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk aan.
Zet in de koelkast.
- Klop 350 g slagroom op met 6 el suiker en 2 pakjes vanillesuiker
- Rasp de schil van 1 limoen
- Meng beide (geraspte limoenschil kan ook weggelaten worden) met 700 g plattekaas
- Week 12 g gelatine in koud water
- Pers 2 citroenen en verwarm dit sap.
Knijp de gelatine uit en laat dit oplossen in het warme citroensap.
Laat lichtjes afkoelen. - Roer het citroensap grondig door de plattekaas en schep de massa meteen in de springvorm.
Zet tenminste 4 uur in de koelkast. - Giet net voor het serveren wat frambozencoulis over de taart en garneer met verse frambozen en/of bosbessen

Genieten !
Maak jouw eigen website met JouwWeb