Dessert - Pompoenpannekoekjes

Benodigdheden:
250 g geschilde pompoen
2 el water
1 ei
100 g zelfrijzend meel, 50 ml melk, een zout, 2 el suiker
boter of olijfolie
Werkwijze:
-
Snijd 250 g geschilde pompoen in stukjes en kook ze met maximum 2 el water
in een pannetje gedurende ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn. -
Doe de gare pompoenstukjes in een kom en prak ze heel fijn met een vork.
-
Klop 1 ei door de lichtjes afgekoelde pompoenmassa.
Roer er dan 100 g zelfrijzend meel, 50 ml melk, een snuifje zout 2 el suiker door.
Als het mengsel te dik is, kan je nog wat melk toevoegen. -
Smelt boter of olijfolie in de pan en verhit deze.
Als de boter of olie voldoende warm is, schep je met een saus lepel 3 bergjes beslag in de pan. -
Bak de 3 pannenkoekjes op een middelmatig vuur tot de bovenkant bijna droog is.
Keer ze met een spatel om en bak de andere kant bruin.
Leg de pannenkoekjes op een bord en bak op dezelfde manier nog ongeveer 6 à 9 pannenkoekjes.

Je kan de pompoenstukjes ook in de microgolf garen.
Fijnprakken gaat veel rapper met mixer of keukenrobot.
Maak jouw eigen website met JouwWeb