Dessert - Wortelcake



Werkwijze:

  • Verwarm de oven op 170°C. Schil en rasp 400 g wortelen.

  • Hak 150 g walnoten grof.

  • Pers een halve citroen, meng 6 eieren; 300 ml zonnebloemolie en 300 g fijne korrelsuiker tot een egaal mengsel.

  • Voeg 350 g zelfrijzende bloem toe en meng goed. Kruid met 2kl nootmuskaat.

  • Doe de geraspte wortelen, 50 g rozijnen en 100 g van de gehakte walnoten bij het beslag.
    Hou 50 g walnoten apart voor de afwerking.
    Meng goed.

  • Vet een ronde bakvorm in. Gebruik hiervoor maximaal 20 g zachte boter.

  • Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake 65 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Doe voor het glazuur 60 g kristalsuiker in een blender en mix tot poedersuiker. Verwarm en smelt 70 g boter.

  • Meng de gesmolten boter, de poedersuiker, het citroensap en 250 g roomkaas goed onder elkaar.

  • Rasp voor de afwerking zeste van 1 bio sinaasappel

  • Laat de cake goed afkoelen alvorens af te werken.
    Smeer de afgekoelde cake volledig in met het zelfgemaakte glazuur.

    Werk af met de rest van de gehakte walnoten en de sinaasappelzeste

Je kan ook gewoon poedersuiker nemen in plaats van kristalsuiker in de blender tot poedersuiker te mixen

Sinaasappelzeste is enkel versiering en kan gerust weggelaten worden zonder verlies aan smaak