Dressing - Marinade voor kippensaté
Benodigdheden voor 1 persoon:
1 citroen, 1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 kl sambal
2 el ketjap
500 g kipfilet
Werkwijze:
-
Pers 1 citroen uit.
-
Pel 1 sjalotje en 1 teentje knoflook en hak ze fijn.
-
Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, 1 kl sambal en 2 el ketjap
-
Snijd 500 g kipfilet in blokjes en schep die door de marinade.
-
Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip circa 2 uur staan.
-
Schep het vlees af en toe om.
-
Rijg de blokjes kip aan de satépennen.
-
Leg deze tot je ze gebruikt, afgedekt op een bord in de koelkast.
-
Bestrijk ze, voordat je ze op de barbecue legt, dun met olie.
Rooster de saté in circa 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om.
Maak jouw eigen website met JouwWeb