Pasta - Carbonara met zonder spek

Benodigdheden:

 

sjalot
400 g pasta
5 eierdooiers
75 g parmezaan
peper en zout
olijfolie
1 teentje fijngehakte look, 1 kl tijm, 1 kl rozemarijn,

1 kl oregano, 1/2 kl gerookt paprikapoeder
cayennepeper
spinazie


Hou je klaar, want met dit gerecht gaat het ineens allemaal snel.
Dus een aantal dingen moet je tergelijkertijd doen.

Succes !


Werkwijze:

  • Versnipper een sjalot fijn
  • Zet een grote pot gezouten water op het vuur, zodat de pasta kan koken terwijl je de groenten bereidt.
  • Laat 400 g pasta in het kokend water zakken en laat de pasta koken.
  • Doe 5 eierdooiers in een kom en klop ze los.
    Rasp er 75 g parmezaan bovenop, kruid met een beetje peper en zout.
  • Bak de fijngesnipperde sjalot glazig in 1 a 2 el olijfolie.
    Voeg hierbij 1 teentje fijngehakte look, 1 kl tijm, 1 kl rozemarijn, 1 kl oregano, 1/2 kl gerookt paprikapoeder en cayennepeper aan toe.
    Bak dit nu 2 minuten.
  • Voeg de gewassen spinazie er in 1 of 2 keer bij en roer tot alles geslonken is.
  • Proef of alles of alles smaakt naar wens. Doe er eventueel nog iets van de kruiden bij ...(smaken verschillen).
  • Giet nu de pasta af en bewaar 1 kopje kookvocht.
  • Doe de pasta en een paar eetlepels kookvocht bij de spinazie, warm alles goed door op het vuur.
  • Haal nu van het vuur en giet er het ei-Parmezaan mengsel bij.
    Meng goed, lang en geduldig zodat het ei gelijkmatig gaart zonder een roerei te worden.
  • Voeg eventueel wat extra kookvocht toe tot je een lekkere romige saus hebt.


krokant gebakken spekblokjes zijn heerlijk hierbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb