Soep - Erwtensoep (de lekkerste)

Benodigdheden :

100 g spliterwten
1 ui
wit van kleine preistengel
1 kleine aardappel
varkenspoot of soepvlees
zwanworstjes, gebakken spekblokjes en schijfjes gerookte worst

Werkwijze:

  • Week gedurende een nacht 100 g spliterwten in 1l koud water.

  • Snijd 1 ui en het wit van 1 kleine prei fijn.

  • Snijd 1 stukje knolselder in kleine stukjes.

    Je kan er ook een kleine aardappel kleinsnijden.

  • Stoof de fijngesneden ui goudgeel. Laat daarna de andere groenten meestoven.

  • Giet de spliterwten samen met het weekvocht erbij.

  • Voeg eventueel (maar opgelet dit is wel hetgeen dit de lekkerste erwtensoep van het heelal maakt) een varkenspoot of soepvlees toe.

  • Wanneer de soep kookt, gaat deze schuimen.
    Giet er dan een beetje koud water bij.

  • Laat minstens een uur koken (wat langer mag gerust).

  • Haal het soepvlees uit de soep.

    De soep heel goed mixen.

  • Voeg in stukjes gesneden zwanworstjes, gebakken spekblokjes en schijfjes gerookte worst aan toe.