Soep - Erwtensoep (de lekkerste)

Benodigdheden :
100 g spliterwten
1 ui
wit van kleine preistengel
1 kleine aardappel
varkenspoot of soepvlees
zwanworstjes, gebakken spekblokjes en schijfjes gerookte worst
Werkwijze:
-
Week gedurende een nacht 100 g spliterwten in 1l koud water.
-
Snijd 1 ui en het wit van 1 kleine prei fijn.
-
Snijd 1 stukje knolselder in kleine stukjes.
Je kan er ook een kleine aardappel kleinsnijden.
-
Stoof de fijngesneden ui goudgeel. Laat daarna de andere groenten meestoven.
-
Giet de spliterwten samen met het weekvocht erbij.
-
Voeg eventueel (maar opgelet dit is wel hetgeen dit de lekkerste erwtensoep van het heelal maakt) een varkenspoot of soepvlees toe.
-
Wanneer de soep kookt, gaat deze schuimen.
Giet er dan een beetje koud water bij. -
Laat minstens een uur koken (wat langer mag gerust).
-
Haal het soepvlees uit de soep.
De soep heel goed mixen.
-
Voeg in stukjes gesneden zwanworstjes, gebakken spekblokjes en schijfjes gerookte worst aan toe.
Maak jouw eigen website met JouwWeb