Soep - Waterkersroomsoep met gerookte heilbot

Benodigdheden :

2 sjalotjes
250 g Parijse champignons
2 bussels waterkers
2 l kippenbouillon
scheutje melk/room toe
peper en zout
1 dl room (vetgehalte + 35%)
150 g gerookte heilbot


Werkwijze:

  • Pel 2 sjalotjes en snipper ze fijn.

  • Maak 250 g Parijse champignons schoon en halveer deze.

  • Maak 2 bussels waterkers schoon en doe ze in een vergiet om ze te spoelen onder lopend water.
    Schud uit en versnijd grof. (Laat enkele blaadjes over als garnituur).

  • Stoof het sjalotje, de champignons en de waterkers aan in bakmargarine.

  • Gebruik een ruime soepkom.

  • Voeg 2 l kippenbouillon toe aan de groenten, kruid met peper en laat doorkoken.
    Mix de soep.

  • Voeg eventueel een scheutje melk/room toe voor een fluwelig effect en laat even doorwarmen maar niet koken. Kruid bij met peper en zout

  • Klop 1 dl room om op te kloppen (vetgehalte + 35%) half op.

  • Versnijd 150 g gerookte heilbot in snippers.

  • Schep de soep in voorverwarmde diepe soepborden.

  • Garneer met een scheutje opgeklopte room, enkele heilbotsnippers en enkele waterkersblaadjes.

    Dien op met stokbrood of kleine broodjes.


je kan een 3-tal kippenbouillonblokjes in 2 l water doen voor de 2l kippenbouillon


Sojaroom gebruiken