Soep - Waterkersroomsoep met gerookte heilbot

Benodigdheden :
2 sjalotjes
250 g Parijse champignons
2 bussels waterkers
2 l kippenbouillon
scheutje melk/room toe
peper en zout
1 dl room (vetgehalte + 35%)
150 g gerookte heilbot
Werkwijze:
-
Pel 2 sjalotjes en snipper ze fijn.
-
Maak 250 g Parijse champignons schoon en halveer deze.
-
Maak 2 bussels waterkers schoon en doe ze in een vergiet om ze te spoelen onder lopend water.
Schud uit en versnijd grof. (Laat enkele blaadjes over als garnituur). -
Stoof het sjalotje, de champignons en de waterkers aan in bakmargarine.
-
Gebruik een ruime soepkom.
-
Voeg 2 l kippenbouillon toe aan de groenten, kruid met peper en laat doorkoken.
Mix de soep. -
Voeg eventueel een scheutje melk/room toe voor een fluwelig effect en laat even doorwarmen maar niet koken. Kruid bij met peper en zout
-
Klop 1 dl room om op te kloppen (vetgehalte + 35%) half op.
-
Versnijd 150 g gerookte heilbot in snippers.
-
Schep de soep in voorverwarmde diepe soepborden.
-
Garneer met een scheutje opgeklopte room, enkele heilbotsnippers en enkele waterkersblaadjes.
Dien op met stokbrood of kleine broodjes.

je kan een 3-tal kippenbouillonblokjes in 2 l water doen voor de 2l kippenbouillon

Sojaroom gebruiken
Maak jouw eigen website met JouwWeb