Veggie - Arancini – Siciliaanse rijstballetjes

Werkwijze:
Dit recept geeft ongeveer 15 balletjes ter grootte van een tennisbal.
250 g risotto (ca. 60 g/persoon)
- Maak de risotto en laat afkoelen. Klop 2 eieren los in een ruim diep bord en doe 200 g paneermeel of broodkruim in een ander diep bord. Doe de risotto in een kom en voeg daarbij 1 ei en 50 g geraspte kaas en meng goed door elkaar.
- Bevochtig je handen en neem een handje van dit rijstmengsel.
- Druk in je handpalm en zorg dat er een holletje ontstaat.
- Lepel een beetje pastasaus of vulling naar keuze in het holletje en druk de bol dicht met een beetje extra rijstmengsel. Rol de bal vervolgens door de losgeklopte eieren en daarna door het broodkruim.
- Doe dit ook met de rest van de rijst.
- Laat de arancini nog een uurtje in de koelkast staan om ze steviger te laten worden.
- Bak of frituur de arancini in een pan in hete olie in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Laat uitlekken en dien op.
Buon appetito

Voor de vulling kan je je creatieve geest de vrije loop laten.
Zorg dat je alles bij elkaar hebt als je de risottoballetjes begint te vormen, want het is nogal een plakkerige bedoening.
Maak jouw eigen website met JouwWeb