Veggie - Auberginerolletjes met zoete aardappel

( gerecht uit libelle )

Benodigdheden voor 4 personen:

2 aubergines
2 zoete aardappelen
500 g lamsgehakt (of vegetarisch vervangprodukt)
1 ui
1 teentje knoflook
150 ml room
100 g geraspte kaas
400 g tomatenblokjes (blik)
2 el tomatenpuree
200 ml droge witte wijn
1/2 kl kaneel
1/2 kl muskaatnoot
1 kl gedroogde oregano
olijfolie
peper en zout


Werkwijze :

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Slij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 tot 1 cm dikte.
    Bak de aubergineplakjes heel kort, langs beide kanten in wat olijfolie tot ze wat soepeler worden.
    Snij de zoete aardappelen in heel fijne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olijfolie.
    Vorm evenveel worstjes van het gehakt als er aubergineplakjes zijn.
  • Fruit de ui en de knoflok in een pan. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij.
    Blus met witte wijn. Kruiden met oregano, kaneel, peper en zout.
    Laat 15 minuten op een zacht vuur garen.
  • Doe  de gemaakte worstjes in de aubergineschijfjes.
    Bedek de bodem van de ovenschaal met de zoete aardappelblokjes.
    Kruiden met peper en zout en schek er de room en de tomatensaus over.
  • Leg er de auberginerolletjes nu op.
    Bestrooi met de geraspte kaas en zet dit nu 30 a 35 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.