Veggie - Elby met groentencurry

Benodigdheden voor 2 personen:

125 b Elby
400 g groentenmix (uit de diepvries) of verse stomen.
1 gestoomde courgette in schijfjes
1 pakje (385 g) grof gehakte, gepelde tomaten
2 gehakte uien
2 el olijfolie
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 el curry poeder
1 tl Garam Masala
peper en zout

Werkwijze :

  • Verhit 1 el olijfolie in een pan, bak de ui 2 minuten tot hij glazig is.
  • Voeg de look, de curry en de Garam Masala toe en breng op smaak met zout en peper.
    Meng de uit goed met de kruiden.
    Bak nog 2 minuten en voeg dan de gepelde tomaten eraan toe (ook het sap). Meng alles goed.
  • Zet het deksel op de pan en laat 12 minuten sudderen.
    Laat de Elby 10 min koken in een ruime hoeveelheid gezouten water en giet dan af.
  • Voeg de groentenmix en de courgettes en 5 dl water toe aan het curry-tomatenmengsel.
    Zet het deksel weer op de pan en laat nog 4 min sudderen.

Serveer nu het gerecht.

 


Ook lekker met koriander, yoghurt, mangochutney en/of banaanschijfjes.