Veggie - Fruitige couscous met halloumi

Benodigdheden voor 3 personen:
2 courgettes
1 granaatappel
sap van 1 citroen
platte peterselie
verse munt
1 rode ui
250 g halloumi (cypriotische kaas)
300 g couscous
2 el pistachenoten
2 el zachte veenbessen
1 el bloem
zwarte peper
zout
olijfolie
Voorbereiding (20 min):
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
Doe dat boven een kom en vang het sap op. - Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water. Dek af en laat 10 min zwellen. Roer los met een vork.
- Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
- Snij de rode ui in dunne halvemaantjes.
- Hak de pistachenootjes grof (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm en wentel lichtjes door de bloem.
Bereiding (duur 30 min):
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min goudbruin en gaar.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en stoof de rode uien 10 min tot glazig.
- Verhit 2 el olijfolie in een derde pan en bak de halloumischijfjes aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat ze uitlekken opkeukenpapier.
- Meng de courgettes en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
- Breng op smaak met het granaatapplesap en 1 el olijfolie.
Kruid met zwarte peper en zout.
Werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de gebakken halloumischijfjes op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb