Veggie - Fruitige couscous met halloumi

Benodigdheden voor 3 personen:

2 courgettes
1 granaatappel
sap van 1 citroen
platte peterselie
verse munt
1 rode ui
250 g halloumi (cypriotische kaas)
300 g couscous
2 el pistachenoten
2 el zachte veenbessen
1 el bloem
zwarte peper
zout
olijfolie

 

Voorbereiding (20 min):

  • Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm
  • Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
    Doe dat boven een kom en vang het sap op.
  • Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water. Dek af en laat 10 min zwellen. Roer los met een vork.
  • Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
  • Snij de rode ui in dunne halvemaantjes.
  • Hak de pistachenootjes grof (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  • Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm en wentel lichtjes door de bloem.

 


Bereiding (duur 30 min):

  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en stoof de rode uien 10 min tot glazig.
  • Verhit 2 el olijfolie in een derde pan en bak de halloumischijfjes aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat ze uitlekken opkeukenpapier.
  • Meng de courgettes en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
  • Breng op smaak met het granaatapplesap en 1 el olijfolie.
    Kruid met zwarte peper en zout.

    Werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de gebakken halloumischijfjes op.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb