Veggie - Groentencouscous met falafels en yoghurtsaus

Benodigdheden voor 4 personen:
340 g falafels
5 smaaktomaten
4 gemarineerde artisjokharten (versmarkt)
125 g yoghurt300 g couscous
1 sjalot
5 dl groentenbouillon (of 1/2 blokje opgelost in 5 dl water)
3 el olijfolie
1/2 kl paprikapoeder
peper en zout
Vooraf te bereiden:
- Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentenbouillon. Dek af en laat 10 min zwellen.
- Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6
- Snipper de sjalot fijn.
- Meng het paprikapoeder onder de yughurt en kruid met peper en zout
Bereiding (10 min):
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min aan alle kanten goudbruin.
- Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de stukjes tomaat, de artisjikharten en de fijngesnipperde sjalot onder.
- Breng op smaak met 1 el olijfolie, peper en zout.
Verdeel nu de couscous over de borden en schik er de falafels op.
Schep er een flinke lepel yougurtsaus op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb