Veggie - Groentencouscous met falafels en yoghurtsaus

Benodigdheden voor 4 personen:

340 g falafels
5 smaaktomaten
4 gemarineerde artisjokharten (versmarkt)
125 g yoghurt300 g couscous
1 sjalot
5 dl groentenbouillon (of 1/2 blokje opgelost in 5 dl water)
3 el olijfolie
1/2 kl paprikapoeder
peper en zout

Vooraf te bereiden:

  • Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentenbouillon. Dek af en laat 10 min zwellen.
  • Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Meng het paprikapoeder onder de yughurt en kruid met peper en zout


Bereiding (10 min):

  • Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min aan alle kanten goudbruin.
  • Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de stukjes tomaat, de artisjikharten en de fijngesnipperde sjalot onder.
  • Breng op smaak met 1 el olijfolie, peper en zout.

Verdeel nu de couscous over de borden en schik er de falafels op.
Schep er een flinke lepel yougurtsaus op.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb