Healty macaroni

Benodigdheden voor 4 personen:

220 g volkoren macaroni (ongekookt)
300 g diepvries tuinerwten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
400 g bloemkoolrijst
1 bosje pijp-ajuin (6 stuks)
200 g gerookte kippereepjes
100 ml magere melk
170 gram geraspte light kaas
1 theelepel nootmuskaat

Werkwijze:

  • Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.
  • Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee.
  • Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min.
  • Snijd de pijpajuin in ringen.
  • Voeg de pijpajuin samen met de gerookte kipreepjes toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.
  • Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet.
  • Vang vervolgens 120 à 150 ml van het kookvocht op.
  • Voeg de erwten, macaroni, de kaas, het kookvocht, melk en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb