Vis - Vis met tomaten uit een Ieperse oven

Benodigdheden :
2 grote ajuinen
4 diepgevroren kabeljauwfilets
4 a 5 tomaten
50 g boter, 50 g bloem en 400 ml melk
1/2 kl paprikapoeder
1 kl oregano
tabasco
peper en zout
scheutje witte wijn
Werkwijze:
- De oven voorverwarmen op 180°C
- Kuis 2 grote ajuinen en snijd ze in stukjes.
Stoof de ajuin glazig. - Leg ondertussen de 4 diepgevroren kabeljauwfilets op een vuurvaste schotel en plaats deze in de voorverwarmde oven.
- Ontvel 4 à 5 tomaten.
- Snijd ze in stukjes, voeg ze bij de ajuinen en laat samen verder stoven.
Laat het vocht wat indampen. - Maak ondertussen een dikke witte saus van 50 g boter, 50 g bloem en 400 ml melk
- Kruid de saus met 1/2 kl paprikapoeder,1 kl oregano, enkele druppeltjes tabasco, peper en zout
- Voeg de witte saus bij de ajuinen en tomaten en laat een beetje indampen.
Voeg een scheutje witte wijn (= 50 ml) toe en laat verder sudderen. - Voeg het vocht van de vis toe aan de saus en roer goed door.
Giet de saus over de visfilets. - Laat alles nog 10 à 15 minuten in de oven sudderen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb