Vis - Vis met tomaten uit een Ieperse oven

Benodigdheden :

2 grote ajuinen
4 diepgevroren kabeljauwfilets
4 a 5 tomaten
50 g boter, 50 g bloem en 400 ml melk
1/2 kl paprikapoeder
1 kl oregano
tabasco
peper en zout
scheutje witte wijn

 

Werkwijze:

  • De oven voorverwarmen op 180°C
  • Kuis 2 grote ajuinen en snijd ze in stukjes.
    Stoof de ajuin glazig.
  • Leg ondertussen de 4 diepgevroren kabeljauwfilets op een vuurvaste schotel en plaats deze in de voorverwarmde oven.
  • Ontvel 4 à 5 tomaten.
  • Snijd ze in stukjes, voeg ze bij de ajuinen en laat samen verder stoven.
    Laat het vocht wat indampen.
  • Maak ondertussen een dikke witte saus van 50 g boter, 50 g bloem en 400 ml melk
  • Kruid de saus met 1/2 kl paprikapoeder,1 kl oregano,  enkele druppeltjes tabasco, peper en zout
  • Voeg de witte saus bij de ajuinen en tomaten en laat een beetje indampen.
    Voeg een scheutje witte wijn (= 50 ml) toe en laat verder sudderen.
  • Voeg het vocht van de vis toe aan de saus en roer goed door.
    Giet de saus over de visfilets.
  • Laat alles nog 10 à 15 minuten in de oven sudderen.