Vlees - Blinde vinken
Benodigdheden:
blinde vinken
1 ajuin
1 takje tijm
stoofvleeskruiden
snuifje peper
snuifje zout
maïzena (3 eetlepels / 0,25l water)

- Bruin de blinde vinken langs beide kanten in een pan
- Snij de ajuin grof en voeg deze bij de blinde vinken.
- Voeg de sloofvleeskruiden en de tijm erbij.
- Voeg er water bij tot de blinde vinken voor de helft onder water staan.
- Proef aan het kookvocht om te zien of er genoeg kruiden bij zijn.
- Laat 30 min. sudderen met het deksel erop.
- Haal de blinde vinken uit het kookvocht.
- Bind de bouillon nu met maizena.
- Voeg de blinde vinken terug bij de saus.
Ter info:
De blinde vink kennen we zowel in Nederland als in België. Het is gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje rund- of kalfsvlees. Verwar de blink vink niet met de slavink, want voor een slavink wordt het gehakt omwikkeld met spek. In Vlaanderen heet de blinde vink ‘vogelkes zonder kop’ en in Wallonië ‘oiseaux sans tête’.
Quote uit: (https://outmijnkeuken.nl/2018/01/10/vogelkes-zonder-kop/)
Maak jouw eigen website met JouwWeb