Vlees - Bloemkoolgratin met gehakt
Benodigdheden voor 5 personen (of 4 grote eters ):
900 g aardappelen
50 g boter, melk, muskaatnoot
1 ui
boter of olijfolie
900 g gehakt (naar keuze: kip, gemengd, varkens of runds)
peper en zout
500 gr bloemkoolroosjes
2 el bloem
200 g gemalen kaas
amandelschilfers

Werkwijze:
-
Kook 900 g aardappelen
-
De oven voorverwarmen op 180°C.
-
Maak aardappelpuree van de gekookte aardappelen, 50g boter, een scheutje melk en gemalen muskaatnoot
-
Maak de puree lekker smeuig.
-
Snipper 1 ui fijn. Stoof deze aan in een beetje boter of (olijf)olie
-
Voeg geleidelijk aan 900 g gehakt toe en bak dit rul.
Kruid met peper en zout -
Kook in gezouten water (of stoom) de in roosjes verdeelde 500 g bloemkool beetgaar.
Smelt voor de kaassaus boter of 2 el (olijf)olie en roer er 2 el bloem door. -
Roer er 400 ml melk door en laat indikken.
-
Doe er 200 g gemalen kaas bij en breng op smaak met gemalen muskaatnoot, peper en zout
-
Vet een ovenschaal in. Verdeel er het gehakt en daarna de aardappelpuree over, leg de bloemkoolroosjes er bovenop.
-
Schenk er de kaassaus over en werk af met de amandelschilfers.
Laat gratineren in de voorverwarmde oven tot het bovenste laagje mooi goudbruin is
Maak jouw eigen website met JouwWeb