Vlees - Bloemkoolgratin met gehakt

Benodigdheden  voor 5 personen (of 4 grote eters ):

900 g aardappelen
50 g boter, melk, muskaatnoot
1 ui
boter of olijfolie
900 g gehakt (naar keuze: kip, gemengd, varkens of runds) 
peper en zout
500 gr bloemkoolroosjes
2 el bloem
200 g gemalen kaas
amandelschilfers

Werkwijze:

  • Kook 900 g aardappelen

  • De oven voorverwarmen op 180°C.

  • Maak aardappelpuree van de gekookte aardappelen, 50g boter, een scheutje melk en gemalen muskaatnoot

  • Maak de puree lekker smeuig.

  • Snipper 1 ui fijn. Stoof deze aan in een beetje boter of (olijf)olie

  • Voeg geleidelijk aan 900 g gehakt toe en bak dit rul.
    Kruid met peper en zout

  • Kook in gezouten water (of stoom) de in roosjes verdeelde 500 g bloemkool beetgaar.
    Smelt voor de kaassaus boter of 2 el (olijf)olie en roer er 2 el bloem door.

  • Roer er 400 ml melk door en laat indikken.

  • Doe er 200 g gemalen kaas bij en breng op smaak met gemalen muskaatnoot, peper en zout

  • Vet een ovenschaal in. Verdeel er het gehakt en daarna de aardappelpuree over, leg de bloemkoolroosjes er bovenop.

  • Schenk er de kaassaus over en werk af met de amandelschilfers.


Laat gratineren in de voorverwarmde oven tot het bovenste laagje mooi goudbruin is

Maak jouw eigen website met JouwWeb