Bolletjes in tomatensaus volgens moemoe
Benodigdheden:
750 gram gehakt
1 grote ajuin
1 teentje look
1 laurierblad
1 takje tijm
1 grote klont boter
3 eetlepels bloem
1 grote blik tomatenpuree
peper en zout

Bereiding:
- Snij de ajuin en look fijn
- Vul de kookpot met water.
- Voeg de ajuin, look, peper en zout, het laurierblad en de tijm toe aan het water en breng aan de kook
- Rol het gehakt in bolletjes en voeg deze dan toe aan het kokend water.
- Laat de bolletjes een half uur koken
- Zeef na het half uur het kookvocht
- Smelt de boter in de kom
- Roer er de bloem in (rou maken)
- Voeg langzaam en onder continu roeren het kookvocht van de bolletjes toe
(goed roeren om klonters te vermijden) - Voeg de tomatenpuree toe aan de saus
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Maak jouw eigen website met JouwWeb