Bolletjes in tomatensaus volgens moemoe

Benodigdheden:

750 gram gehakt
1 grote ajuin
1 teentje look
1 laurierblad
1 takje tijm
1 grote klont boter
3 eetlepels bloem
1 grote blik tomatenpuree
peper en zout

 

Bereiding:

  • Snij de ajuin en look fijn
  • Vul de kookpot met water.
  • Voeg de ajuin, look, peper en zout, het laurierblad en de tijm toe aan het water en breng aan de kook
  • Rol het gehakt in bolletjes en voeg deze dan toe aan het kokend water.
  • Laat de bolletjes een half uur koken
  • Zeef na het half uur het kookvocht
  • Smelt de boter in de kom
  • Roer er de bloem in (rou maken)
  • Voeg langzaam en onder continu roeren het kookvocht van de bolletjes toe
    (goed roeren om klonters te vermijden)
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de saus
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb