Vlees - Gehaktballetjes in tomatensaus

Benodigdheden voor 4 personen:

100 gr boter
verse peterselie
1 el whisky, ½ citroen
1 el rundsbouillon
½ l water
½ l melk
1 blik tomatenpuree
800 gr gemengd gehakt
100 gr bloem (witte of vloeibare bloem)
spaghettikruiden

  • Neem een glazen kom en doe het gehakt erin.
  • Kruid het gehakt met de spaghettikruiden, peper en zout.
  • Rol de balletjes.
  • Rol ze nu door de bloem en kook ze in de bouillon.
  • Kook de balletjes gedurende 10 minuten gaar op een zacht vuurtje.

 

 

 

 

 

  • Smelt ondertussen de boter en roer de bloem erdoorheen zodat je een roux krijgt.
  • Laat de roux 5 minuten opwarmen.
  • Neem de pan van het vuur en giet er geleidelijk aan de melk bij.
  • Roer stevig om klonters te voorkomen.
  • Voeg na de melk ook de eetlepel rundsbouillon eraan toe.

 

 

 

 

 

  • Doe de tomatenpuree en de whisky bij de bechamelsaus.
  • Roer goed en voeg de balletjes eraan toe.

    TIP: Serveer met aardappelen of puree en strooi er peterselie over.