Vlees - Gehaktballetjes in tomatensaus
Benodigdheden voor 4 personen:
100 gr boter
verse peterselie
1 el whisky, ½ citroen
1 el rundsbouillon
½ l water
½ l melk
1 blik tomatenpuree
800 gr gemengd gehakt
100 gr bloem (witte of vloeibare bloem)
spaghettikruiden



- Neem een glazen kom en doe het gehakt erin.
- Kruid het gehakt met de spaghettikruiden, peper en zout.
- Rol de balletjes.
- Rol ze nu door de bloem en kook ze in de bouillon.
- Kook de balletjes gedurende 10 minuten gaar op een zacht vuurtje.
- Smelt ondertussen de boter en roer de bloem erdoorheen zodat je een roux krijgt.
- Laat de roux 5 minuten opwarmen.
- Neem de pan van het vuur en giet er geleidelijk aan de melk bij.
- Roer stevig om klonters te voorkomen.
- Voeg na de melk ook de eetlepel rundsbouillon eraan toe.
- Doe de tomatenpuree en de whisky bij de bechamelsaus.
- Roer goed en voeg de balletjes eraan toe.
TIP: Serveer met aardappelen of puree en strooi er peterselie over.
Maak jouw eigen website met JouwWeb