Vlees - Gehaktschotel met broccoli
Benodigdheden:
0,5 kg aardappelen
1 broccoli
400 g gemengd gehak
blik tomatenblokjes (400 g)
klein blikje tomatenconcentraat
cayennepeper, peper, zout
100 ml melk
100 g gemalen kaas

Werkwijze:
-
Schil en was 0,5 kg aardappelen.
-
Snijd deze in schijfjes of blokjes en blancheer dit 10 minuten in kokend water (of met stomer)
-
Blancheer de roosjes van 1 broccoli gedurende 3 minuten
-
Stoof 1 gesnipperde ui en 250 g champignons in de boter, pers er 1 knoflookteentje bij. Roer goed om.
-
Voeg 400 g gemengd gehakt toe en bak het rul.
-
Doe er een blik tomatenblokjes (400 g) en 1 klein blikje tomatenconcentraat bij.
Kruid met cayennepeper en peper en zout. -
De oven voorverwarmen op 180°C.
-
Leg de helft van de aardappelschijfjes/blokjes in een beboterde ovenschotel.
-
Schenk er 100 ml melk bij, kruid met peper en zout
Schep het gehaktmengsel bovenop en bedek met 3 sneetjes jonge kaas.
-
Verdeel er de broccoli over en werk af met de overige aardappelschijfjes of -blokjes.
Bestrooi met100 g gemalen kaas.Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Maak jouw eigen website met JouwWeb