Vlees - Hete bliksem

Benodigdheden  voor 5 personen (of 4 grote eters ):

500 g bloemige aardappelen

1 kg appelen
peren
1 eierdooier
peper, zout, curry
500 g gemengd gehakt
suiker
steranijs
boter

Werkwijze:

  • Schil 500 g bloemige aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  • Giet af en pureer met een scheutje melk en 1 eidooier.

    Breng op smaak met peper en zout en een snuifje curry.

  • Versnipper 2 grote ajuinen en stoof ze glazig in een beetje boter.

  • Voeg 500 g gemengd gehakt toe en laat het rustig rul bakken.
    Kruid met peper en zout.

  • Schil 1 kg appelen en peren en snijd ze in grote stukken.
    Voeg een paar el water toe
    Laat rustig stoven tot moes en breng op het einde op smaak met suiker naar eigen smaak.

  • De oven voorverwarmen op 180°C

    Schep in een ovenschotel de appelmoes (haal er eerst de steranijs uit).
    Doe hierop het gehakt en werk af met de aardappelpuree.

  • Strooi een laagje paneermeel over de puree en verdeel kleine klontjes boter over de schotel.

  • Bak in de oven gedurende 30 minuten.

 


Voor liefhebbers van steranijs: 2 toevoegen samen met de paar eetlepels water