Vlees - Hutsepot
Benodigdheden:
3 grote ajuinen
5 a 6 teentjes look
5 a 6 rapen
1/2 knolselder
2 groene kolen
1 kg spruiten
5 stengels prei
500 gram wortelen
aardappelen
boter
3 laurierbladeren
2 takjes tijm
4 rundsbouillonblokjes
peper en zout
1 kg worst
1/2 kg buikspek
800 gram schoudergebraad

Werkwijze:
- smelt de boter
- bruin er de worst in, het begraad en het buikspek
- haal het vlees uit de kom als het gebruind is
- Doe de verschillende soorten groenten in de kom (belave de aardappelen)
en laat sudderen - Doe er de kruiden bij
- Voeg er het gebraad en het buikspek bij
- giet er 1 liter water bij
- laat goed opkoken
- laat vervolgens alles nog 90 a 120 minuten op een lager vuur sudderen
- voeg de worst er bij tot deze gaar is
- roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
Opgepast:
De aardappelen worden best apart gekookt en pas op het einde bij de hutsepot vermengd.
Maak jouw eigen website met JouwWeb