Vlees - Hutsepot

Benodigdheden:

3 grote ajuinen
5 a 6 teentjes look
5 a 6 rapen
1/2 knolselder
2 groene kolen
1 kg spruiten
5 stengels prei
500 gram wortelen
aardappelen
boter
3 laurierbladeren
2 takjes tijm
4 rundsbouillonblokjes
peper en zout

1 kg worst
1/2 kg buikspek
800 gram schoudergebraad

Werkwijze:

  • smelt de boter
  • bruin er de worst in, het begraad en het buikspek
  • haal het vlees uit de kom als het gebruind is
  • Doe de verschillende soorten groenten in de kom (belave de aardappelen)
    en laat sudderen
  • Doe er de kruiden bij
  • Voeg er het gebraad en het buikspek bij
  • giet er 1 liter water bij
  • laat goed opkoken
  • laat vervolgens alles nog 90 a 120 minuten op een lager vuur sudderen
  • voeg de worst er bij tot deze gaar is
  • roer regelmatig om aanbranden te voorkomen

    Opgepast: 

    De aardappelen worden best apart gekookt en pas op het einde bij de hutsepot vermengd.