Vlees - Kalfsblanquette met balletjes en oranje saus

Benodigdheden:

1 el boter
1 fijngesnipperde ajuin
1 sjalot
3 wortelen in kleine blokjes gesneden
0,5 kl tijm
1 blaadje laurier
2 takjes grofgesnipperde peterselie
600 g kalfsblanquette in blokjes
800 ml vleesbouillon
voorgegaarde gehaktballetjes
250 g kleine champignons
2 el bloem
70 g tomatenpuree
4 el mascarpone

Werkwijze:

  • Smelt 1 el boter in een kookpan

  • Voeg 1 fijngesnipperde ajuin, 3 wortelen in kleine blokjes gesneden, 0,5 kl tijm, 1 blaadje laurier en 2 takjes grofgesnipperde peterselie toe.
    Laat 5 minuten bakken.

  • Snijd 600 g kalfsblanquette in blokjes van 1 cm. Roer deze blokjes onder de groenten en laat opnieuw 5 minuten bakken.

  • Overgiet met 800 ml vleesbouillon en laat 1 u 15 min afgedekt sudderen.
    Voeg de laatste 15 minuten van de suddertijd 250 g voorgegaarde gehaktballetjes toe aan het vlees.

  • Smelt ondertussen 1 el boter in een braadpan en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig.
    Voeg 250 g kleine champignons, in schijfjes gesneden, toe en laat 20 minuten sudderen.

  • Haal met een schuimspaan het vlees, de balletjes, de groentjes en het blaadje laurier uit het kookvocht. Mix het vocht tot een gladde saus.

  • Smelt 2 el boter in een kookpot en roer er 2 el bloem onder.

  • Laat even drogen op het vuur, giet er beetje bij beetje de saus bij en klop goed om klonters te voorkomen.

  • Roer tot een goed gebonden saus en meng er 70 g tomatenpuree onder.

  • Kruid met peper en zout.

  • Voeg opnieuw het vlees, de groenten, de balletjes en de champignons toer
    Laat even warm worden en roer er 4 el mascarpone onder.

    Serveer met rijst of aardappelpuree

 


De 800 ml vleesbouillon maak je door 2 blokjes op te lossen in 800 ml water.

Maak jouw eigen website met JouwWeb