Vlees - Kalfsblanquette met balletjes en oranje saus
Benodigdheden:
1 el boter
1 fijngesnipperde ajuin
1 sjalot
3 wortelen in kleine blokjes gesneden
0,5 kl tijm
1 blaadje laurier
2 takjes grofgesnipperde peterselie
600 g kalfsblanquette in blokjes
800 ml vleesbouillon
voorgegaarde gehaktballetjes
250 g kleine champignons
2 el bloem
70 g tomatenpuree
4 el mascarpone

Werkwijze:
-
Smelt 1 el boter in een kookpan
-
Voeg 1 fijngesnipperde ajuin, 3 wortelen in kleine blokjes gesneden, 0,5 kl tijm, 1 blaadje laurier en 2 takjes grofgesnipperde peterselie toe.
Laat 5 minuten bakken. -
Snijd 600 g kalfsblanquette in blokjes van 1 cm. Roer deze blokjes onder de groenten en laat opnieuw 5 minuten bakken.
-
Overgiet met 800 ml vleesbouillon en laat 1 u 15 min afgedekt sudderen.
Voeg de laatste 15 minuten van de suddertijd 250 g voorgegaarde gehaktballetjes toe aan het vlees. -
Smelt ondertussen 1 el boter in een braadpan en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig.
Voeg 250 g kleine champignons, in schijfjes gesneden, toe en laat 20 minuten sudderen. -
Haal met een schuimspaan het vlees, de balletjes, de groentjes en het blaadje laurier uit het kookvocht. Mix het vocht tot een gladde saus.
-
Smelt 2 el boter in een kookpot en roer er 2 el bloem onder.
-
Laat even drogen op het vuur, giet er beetje bij beetje de saus bij en klop goed om klonters te voorkomen.
-
Roer tot een goed gebonden saus en meng er 70 g tomatenpuree onder.
-
Kruid met peper en zout.
-
Voeg opnieuw het vlees, de groenten, de balletjes en de champignons toer
Serveer met rijst of aardappelpuree
Laat even warm worden en roer er 4 el mascarpone onder.

De 800 ml vleesbouillon maak je door 2 blokjes op te lossen in 800 ml water.
Maak jouw eigen website met JouwWeb