Vlees - Kip met gouden honingjasje
Benodigdheden:

Werkwijze:
- Zet de oven alvast op 230°C.
- Wrijf de 4 kippenborsten in met peper en zout.
- Roer een papje van 125 g honing 2 el kerrie 2 el ketjap manis, 2 el mosterd à l’ancienne en 3 el rozijnen.
- Giet een bodempje (1 cm) water in een ovenschotel, leg de kip erin en bedek die met het honingpapje. Dek de schotel af met alufolie of een deksel en zet in de oven.
- Bedruip af en toe.
- Neem na 40 minuten de folie weg zodat de kip, dankzij de honing, mooi bruin kan aankorsten.
- Schil de 1 ananas, versnijd hem in schijven en vang daarbij het sap op.
Roer daarin 1 kl maïzena plus los. - Haal de kip uit de ovenschaal en bind de honingsaus.
- Verdeel de kip over de warme borden en overgiet ze met saus.
- Schik de ananasschijven ernaast.
- Versier eventueel met verse koriandertakjes

Overheerlijk met basmati-rijst.
Een blancheke* past perfect bij dit overheerlijke vingeraflikkende recept.
(allé, dat zegt mijn papa toch) (*= Witte van Hoegaarden voor niet-kenners )
Maak jouw eigen website met JouwWeb