Vlees - Schapengebraad of –stoverij met bruine suiker en balsamico-azijn

Benodigdheden:

 

schapengebraad (500g)
zout en peper of vleeskruiden.
1 à 2 grote ajuinen
1 à 2 teentjes look
1 el mosterd
2 el bruine suiker
1 el balsamico-azijn toe.
0,5 l tomatenpassata of 1 blik tomatenblokjes (400g)

 

  • Werkwijze:

  • Het schapengebraad (500g) afbruinen en kruiden met  zout en peper of vleeskruiden.
  • Snijd 1 à 2 grote ajuinen in grove stukken en voeg dit bij het vlees.
    Pers 1 à 2 teentjes look erbij.
  • Smeer 1 el mosterd op het vlees smeren, strooi 2 el bruine suiker over het vlees en voeg 1 el balsamico-azijn toe.
  • Overgiet het vlees met 0,5 l tomatenpassata of 1 blik tomatenblokjes (400g)

    Laten sudderen tot het vlees zacht is.

    Water toevoegen als tomatenblokjes gebruikt zijn om aanbranden te voorkomen