Vlees - konijn op vaders wijze

Benodigdheden:

1 konijn
1 klon,t boter
1 grote ajuin
zout, peper
laurierblad
1 fles bruin tafelbier
2 sneden brood
mosterd

 

 

Bereiding:

  • Schroei de stukken konijn in een pan en doe ze daarna in een kom
  • Het vet uit de pan met een weing water koken en dan in de kom gieten
  • Bak het ajuin goudbruin in de pan en laat het daarna met wat water lichtjes koken.
    Giet dat nu in de kom
  • Doe zout, peper en laurierblad in de kom
  • Giet het tafelbier erbij (niet overdrijven) tot halfweg 
  • Smeer 2 sneden brood met mosterd en leg dit boven op het konijn.
    Zet nu het deksel op de pot en laat koken tot het vlees bijna van de beenderen valt.
  • Dien de pot nu op met "blokjesfrieten".

Salade en een flesje bier laten de maaltijd nog meer smaken!