Vlees - Pilav à l’Italienne op oma’s wijze

Benodigdheden:

 

1 grote ajuin en 1 teentje knoflook
olijfolie of boter
250 g rijst
400 g gehakt (runds- en/of varkensgehakt)
100 g champignons in schijfjes
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml  groentebouillo
100 g gemalen Parmezaanse kaas



Werkwijze:

  • Snipper 1 grote ajuin en 1 teentje knoflook fijn en stoof deze in olijfolie of boter tot de ajuin zacht is.

  • Voeg dan 250 g rijst (2 volle tassen) toe en laat 4 à 5 minuten meebakken, goed omroeren.

  • Bak gelijktijdig in een andere pan 400 g gehakt (runds- en/of varkensgehakt) rul en voeg 100 g champignons in schijfjes gesneden toe en bak dit enkele minuten goed door.
    Steeds blijven roeren.

  • Het rul gebakken gehakt en de gebakken champignons aan het ajuin-rijstmengsel toevoegen.
    Goed omroeren.

  • Voeg 1 klein blikje tomatenpuree en 250 ml  groentebouillon toe.

  •  Roer goed om en laat dit mengsel gedurende 5 à 6 minuutjes zachtjes stoven voeg dan de overige 250 ml groentebouillon toe.
    Kruid met peper en zout naar smaak en laat het geheel zachtjes gedurende 10 à 15 minuutjes door sudderen tot de rijst alle vocht heeft opgenomen.

  • Serveren met 100 g gemalen Parmezaanse kaas

 

  • De groentebouillon maak je met een bouillonblokje
  • Een handig meeneemslaatje voor op het werk 

Maak jouw eigen website met JouwWeb