Vlees - Kipfilet met gerookte zalm op bieslooksausje

Benodigdheden:
8 enkele kipfilets
gerookte zalm (totaal 200 g) insteken.
1 el olijfolie warmen
peper en zout.
6 fijngesnipperde sjalotten in de pan van de kipfilets.
2 blokjes
300 ml witte wijn
500 ml room
bieslook.
maïzena (express).
perziken in eigen nat.
- Werkwijze:
-
8 enkele kipfilets voor 3/4de opensnijden en in de lengte een stukje gerookte zalm (totaal 200 g) insteken.
-
1 el olijfolie warmen en de kipfilets erin kleuren en kruiden met peper en zout.
Verder gaar laten worden en warm houden. Net voor het serveren de filets in stukken snijden.
Voor de saus:
-
Stoof 6 fijngesnipperde sjalotten in de pan van de kipfilets.
-
Bevochtig met kipbouillon gemaakt van 2 blokjes in 200 ml water en voeg er 300 ml witte wijn bij.
Laat 2 minuten sudderen en werk af met 500 ml room en 4 potjes fijngesnipperde bieslook. -
Breng op smaak en bind de saus met maïzena (express).
Serveer met kroketjes en warme perziken in eigen nat.
Maak jouw eigen website met JouwWeb