Stoofvlees
Benodigdheden:
750 gram a 1 kg rundsvlees (snij evt. in kleinere stukken)
3 grote ajuinen fijn snijden
1 liter bruin tafelbier (piedboeuf)
boter of olijfolie
peper en zout
eetlepel mosterd
laurierbladen
3,5 eetlepels stoofvleeskruiden (ofwel kippebouillonblokjes)
2 eetlepels maïzena

Bereiding:
- Bruin het rundsvlees in een pan met olie of boter.
Haal je vlees nu uit de pan en doe het in een kommetje. - Doe de gesneden ajuinen in de pan welke je net gesneden hebt.
Laat ze bruin worden. - Blus alles nu in de pan met een deel bruin tafelbier en laat verder stoven.
- Roer er regelmatig in om het korstje van het aangebakken stoofvlees los te maken,
want dat is lekker voor de saus - Giet er nog een deel van het tafelbier erbij.
- Doe er ook nu het stoofvlees erbij.
- Doe er ook nog de laurierbladen, het takje tijm, 2 lepels stoofvleeskruiden (ofwel kippebouillonblokjes) bij.
- Voeg er ook nog 1 soeplepel gewone mosterd bij.
- Doe er nog wat water en bier bij want tijdens het stoven moet het vlees onder het vocht staan.
- Laat alles 1 uur tot anderhalf uur sudderen.
- Haal nu het vlees eruit en bind de saus met maïzena.
- Proef als er genoeg kruiden inzitten.
- Doe het vlees nu terug bij de saus.
- Proef en breng eventueel terug op smaak met peper en zout.
Maak jouw eigen website met JouwWeb