Stoofvlees

Benodigdheden:

750 gram a 1 kg rundsvlees (snij evt.  in kleinere stukken)
3 grote ajuinen fijn snijden
1 liter bruin tafelbier (piedboeuf)
boter of olijfolie
peper en zout
eetlepel mosterd
laurierbladen
3,5 eetlepels stoofvleeskruiden (ofwel kippebouillonblokjes)
2 eetlepels maïzena

 

Bereiding:

  • Bruin het rundsvlees in een pan met olie of boter.
    Haal je vlees nu uit de pan en doe het in een kommetje.
  • Doe de gesneden ajuinen in de pan welke je net gesneden hebt.
    Laat ze bruin worden.
  • Blus alles nu in de pan met een deel bruin tafelbier en laat verder stoven.
  • Roer er regelmatig in om het korstje van het aangebakken stoofvlees los te maken,
    want dat is lekker voor de saus
  • Giet er nog een deel van het tafelbier erbij.
  • Doe er ook nu het stoofvlees erbij.
  • Doe er ook nog de laurierbladen, het takje tijm, 2 lepels stoofvleeskruiden (ofwel kippebouillonblokjes) bij.
  • Voeg er ook nog 1 soeplepel gewone mosterd bij.
  • Doe er nog wat water en bier bij want tijdens het stoven moet het vlees onder het vocht staan.
  • Laat alles 1 uur tot anderhalf uur sudderen.
  • Haal nu het vlees eruit en bind de saus met maïzena.
  • Proef als er genoeg kruiden inzitten.
  • Doe het vlees nu terug bij de saus.
  • Proef en breng eventueel terug op smaak met peper en zout.