Vlees - Variatie van cordon bleu met gegratineerde groenteschotel

Benodigdheden:

8 middelgrote aardappelen
pompoen.
1 courgette
100 g gerookte spekreepjes
boter
2 el pijnboompitten
150 ml (soja)room
peper en zout.
500 g gemengd


Werkwijze:

  • Stoom 8 middelgrote aardappelen
    Laat afkoelen en snijd in dunne schijfjes.

  • Verwijder schil en pitten van een pompoen.

  • Snijd 400 g pompoen in blokjes van 1 cm.

  • Schil 1 courgette en snijd deze in dunne schijven.

  • Laat 100 g gerookte spekreepjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, gedurende ongeveer 10 minuten op een matig vuur.
    Laat uitlekken op keukenpapier.

  • Beboter een ovenschotel met 1 kl boter en schik een derde van de  aardappelschijfjes in de schotel.
    Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met 2 el pijnboompitten.
    Leg er opnieuw een derde van de aardappelschijven op en overgiet met 150 ml (soja)room.

  • Kruid met peper en zout.

  • Bak 500 g gemengd gehakt rul en schep de helft op de aardappelschijfjes.
    Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes.

  • Voeg de rest van het gebakken gehakt toe.
    Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout.

  • Overgiet met 150 ml (soja)room.

  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
    Zet de temperatuur op 150°C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 minuten gaar worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb