Vlees - Variatie van cordon bleu met gegratineerde groenteschotel
Benodigdheden:
8 middelgrote aardappelen
pompoen.
1 courgette
100 g gerookte spekreepjes
boter
2 el pijnboompitten
150 ml (soja)room
peper en zout.
500 g gemengd

Werkwijze:
-
Stoom 8 middelgrote aardappelen
Laat afkoelen en snijd in dunne schijfjes. -
Verwijder schil en pitten van een pompoen.
-
Snijd 400 g pompoen in blokjes van 1 cm.
-
Schil 1 courgette en snijd deze in dunne schijven.
-
Laat 100 g gerookte spekreepjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, gedurende ongeveer 10 minuten op een matig vuur.
Laat uitlekken op keukenpapier. -
Beboter een ovenschotel met 1 kl boter en schik een derde van de aardappelschijfjes in de schotel.
Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met 2 el pijnboompitten.
Leg er opnieuw een derde van de aardappelschijven op en overgiet met 150 ml (soja)room. -
Kruid met peper en zout.
-
Bak 500 g gemengd gehakt rul en schep de helft op de aardappelschijfjes.
Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes. -
Voeg de rest van het gebakken gehakt toe.
Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout. -
Overgiet met 150 ml (soja)room.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
Zet de temperatuur op 150°C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 minuten gaar worden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb