Vlees - Vol-au-vent
Benodigdheden:
1 kip of soepkip (meer vlees en vel)
2 stalen prei
1 wortel
1 ajuin
1 teentje look
1 takje tijm
2 laurierbladen
1 kruidnagel
peper en zout
sap van een halve citroen

Benodigdheden:
- Vul een kom met water en doe er de grof gesneden stalen prei, wortel, ajuin en look in.
- Voeg ook alle andere ingrediënten erin.
- Breng aan de kook.
- Wanneer het water kookt, doe de kip er nu bij.
- Goed laten doorkoken tot de kip zacht is.
- De kip uitscheppen en laten afkoelen
- Verwijder nu het vel van de kip, peuzel het vlees eraf.
- Snij het vlees van de kip nu in stukjes
- Zeef het kookvocht (de bouillon).
- Maak nu witte saus met de bouillon.
- Roer het vlees nu onder de saus
- proef en voeg eventueel peper en zout bij indien nodig
- Doe er het sap van de citroen bij om de smaak te versterken.
Eventueel een beetje peterselie om op te dienen.
OPMERKING:
200 gram gehakt in kleine bolletjes draaien, 10 minuten in wat kippenbouillon laten koken.
Voeg de balletjes nu toe aan de vol-au-vent
Maak jouw eigen website met JouwWeb