Vlees - Vol-au-vent

Benodigdheden:

1 kip of soepkip (meer vlees en vel)
2 stalen prei
1 wortel
1 ajuin
1 teentje look
1 takje tijm
2 laurierbladen
1 kruidnagel
peper en zout
sap van een halve citroen

 

    Benodigdheden:

     

    • Vul een kom met water en doe er de grof gesneden stalen prei, wortel, ajuin en look in.
    • Voeg ook alle andere ingrediënten erin.
    • Breng aan de kook.
    • Wanneer het water kookt, doe de kip er nu bij.
    • Goed laten doorkoken tot de kip zacht is.
    • De kip uitscheppen en laten afkoelen
    • Verwijder nu het vel van de kip, peuzel het vlees eraf.
    • Snij het vlees van de kip nu in stukjes
    • Zeef het kookvocht (de bouillon).
    • Maak nu witte saus met de bouillon.
    • Roer het vlees nu onder de saus
    • proef en voeg eventueel peper en zout bij indien nodig
    • Doe er het sap van de citroen bij om de smaak te versterken.
      Eventueel een beetje peterselie om op te dienen.

    OPMERKING:

    200 gram gehakt in kleine bolletjes draaien, 10 minuten in wat kippenbouillon laten koken.

    Voeg de balletjes nu toe aan de vol-au-vent