Witloof in de oven met hesp en kaassaus



Benodigdheden voor 4 personen:

2 stronken witloof
4 schellen
2 teentjes look
5 dl melk
geraspte kaas
peper, zout

 

Werkwijze:

– boter laten smelten in een pot
– voeg er het afgespoelde witloof erbij
– kruiden met peper, zout en de teentjes look
– laat alles stoven
– zorg dat er steeds een grondje water in de pot staat

Als het witloof gestoofd is dan laat je het uitlekken in een vergiet.

 



Kaassaus maken:

– boter laten smelten in een pot maar niet bruin laten worden
– al roerend twee eetlepels zelfrijzende bloem bijdoen
– op het laatst de geraspte kaas erbij doen
– kruiden met peper, zout en muskaatnoot

 

 



En nu in de oven:

– rol een halve stronk witloof in een schel hesp, doe dit voor alle stronken
– giet de kaassaus in de vuurvaste schotel
– strooi nu de rest van de geraspte kaas over alles

Zet de oven op 180°C en laat een 25 minuten in de oven tot er een geelbruin korstje opkomt.

Purree is hier lekker bij.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb