Witloof in de oven met hesp en kaassaus
Benodigdheden voor 4 personen:
2 stronken witloof
4 schellen
2 teentjes look
5 dl melk
geraspte kaas
peper, zout



Werkwijze:
– boter laten smelten in een pot
– voeg er het afgespoelde witloof erbij
– kruiden met peper, zout en de teentjes look
– laat alles stoven
– zorg dat er steeds een grondje water in de pot staat
Als het witloof gestoofd is dan laat je het uitlekken in een vergiet.
Kaassaus maken:
– boter laten smelten in een pot maar niet bruin laten worden
– al roerend twee eetlepels zelfrijzende bloem bijdoen
– op het laatst de geraspte kaas erbij doen
– kruiden met peper, zout en muskaatnoot
En nu in de oven:
– rol een halve stronk witloof in een schel hesp, doe dit voor alle stronken
– giet de kaassaus in de vuurvaste schotel
– strooi nu de rest van de geraspte kaas over alles
Zet de oven op 180°C en laat een 25 minuten in de oven tot er een geelbruin korstje opkomt.
Purree is hier lekker bij.
Maak jouw eigen website met JouwWeb